Parlar clar és el principi del canvi cap a l’èxit.

2022: web vs. xarxes socials

Les notícies dels últims dies relacionades amb les xarxes socials de major rellevància mundial conviden a reflexionar sobre la importància d’escollir bé el lloc on fonamentar el teu negoci en Internet. A què ens referim? Per a explicar-ho n’hi ha prou amb prendre nota del que ha ocorregut l’últim cap de setmana en les xarxes socials.

Últimes notícies sobre xarxes socials que fan cremar Internet

D’una banda, el 30 d’octubre es va reportar una caiguda del servei d’Instagram, plataforma que va tancar de manera massiva i injustificada milers de comptes. Aquest fet sorprenent va fer saltar totes les alarmes, perquè algunes comunitats van començar a perdre grans quantitats de seguidors de cop. Aviat va quedar resolta la incidència, però la inconsistència de la xarxa social ha soscavat la confiança de molts usuaris.

D’altra banda, Elon Musk va assumir la propietat total de Twitter, va acomiadar als alts directius i va començar a anunciar canvis en el funcionament de la plataforma. Tot apunta al fet que només són l’inici de més modificacions futures.

Aquests dos successos demostren que les xarxes socials, encara que són molt útils en la difusió del teu negoci, són un terreny inestable i amb enorme risc. Les regles del joc canvien de la nit al dia. Per això, invertir tot el teu pressupost en elles no és el millor pla a llarg termini.

Encara que fa una dècada s’apuntava a les xarxes socials com el futur dels negocis online, la realitat és que les pàgines web corporatives continuen sent el lloc més segur en el que basar la teva marca. Per què?

Consolidar la teva pròpia web és millor estratègia per aquest motiu

La teva pròpia web és l’únic espai virtual que no és de tercers, que és teu i on les normes les marques tu. Com a conseqüència, és el lloc en el qual qualsevol esforç pot tenir resultats immediats, però també el dia de demà.

Ull! Això no treu la gran funció que poden complir les xarxes socials, tant en la difusió com en l’ampliació de marca (sobretot, si la teva empresa està vinculada a l’oci). Però les dades de les xarxes pertanyen als seus propietaris, de manera que si tanquen la plataforma o se l’emporten, t’has quedat sense res.

En canvi, si el teu campament base és la web, camines a cap segur. Si la teva estratègia s’enfoca a dirigir els usuaris a la web i, una vegada aquí, connecten amb tu tens la tranquil·litat que els esforços realitzats no es diluiran de la nit al dia per un contratemps aliè a la teva capacitat, amb la impotència que això comporta.

A QualityStudio desenvolupem webs que es posicionen de manera natural en el cercador més important perquè rebin trànsit constant. Dissenyem amb un objectiu en ment: que sigui efectiu i ajudi a generar contactes. I les mantenim perquè evolucionin amb tu.

Si vols consolidar el teu negoci en Internet de manera estable, contacta amb nosaltres avui mateix.

Si t'ha agradat, comparteix-ho!