Parlar clar és el principi del canvi cap a l’èxit.

Què aconsegueix el disseny web i quan renovar-lo

Si en parlar de disseny web t’han vingut al cap conceptes com a estètica, creativitat i colorit, no vas desencaminat. Així i tot, afirmar que el disseny d’una web només té a veure amb la seva aparença estètica és incomplet.

Encara que la creativitat posada al servei de la web és un factor clau, aquesta ha de complementar-se amb la seva funcionalitat i usabilitat.

Com diu una famosa cita de Jeffrey Zeldman, un prestigiós dissenyador pioner de les webs basades en estàndards: “El disseny sense contingut, no és disseny. És decoració”.

Així és, en el disseny web es treballa amb els textos, el material gràfic, les tipografies, l’estructura, els espais en blanc o el color per a aconseguir els objectius.

Avui t’expliquem com influeix el disseny en la interacció del visitant amb la teva web.

L’experiència de l’usuari també es dissenya

Abans de començar a dissenyar, s’analitza el comportament dels teus usuaris i es planifica una bona estratègia. En aquest punt, l’equilibri entre la funcionalitat i l’optimització dels recursos és clau.

Una bona experiència d’usuari implica comprendre el que aquest necessita i satisfer-lo de la forma més senzilla possible. Per a aconseguir-lo, la navegació ha de ser intuïtiva.

Amb un simple cop d’ull, el visitant ha de veure clar què li ofereixes i tenir la capacitat de trobar el que cerca. Es tracta d’una botiga online?

En cas de ser així, encara cobra major valor facilitar el procés de compra i evitar que surti de la teva web a la recerca d’altres solucions.

Per descomptat, cal cuidar l’experiència de l’usuari des de qualsevol dispositiu electrònic, sigui que accedeixi amb un telèfon intel·ligent, tablet o ordinador.

Quina relació hi ha entre el disseny web i la teva identitat digital?

Citant al prestigiós dissenyador Christian Dior, “l’estil és una manera de dir qui ets sense haver de parlar”. I no podem estar més d’acord en el marc del disseny web: ha d’ajudar-te a construir la teva identitat. En poques paraules, la teva web actua com la teva portaveu en l’entorn digital.

Quan un usuari et troba a través de la web, troba una extensió de la teva empresa o la teva web no s’assembla en res al teu negoci ni parla com ho fa el teu equip? Quan contactes amb un client potencial, ho dirigeixes a la teva web o més aviat l’amagues perquè t’avergonyeix?

La web ha de formar part de la teva identitat digital i ha de funcionar al mateix ritme que el teu negoci. Si no és així en el teu cas, ha arribat el moment de pensar a redissenyar el lloc web.

I si la teva web actual t’agrada, per què canviar-la?

A vegades, el pas del temps fa que el que un dia va funcionar, avui ja no sigui suficient. Si és així, és un clar senyal que és el moment de renovar la web.

Potser han passat diversos anys des que es va crear la teva web de 0, però continues veient-la actual. En aquest cas, pots sentir-te satisfet del treball que es va realitzar i no tens cap obligació de canviar-la.

No obstant això, en lloc de mirar amb la teva pròpia mirada, per què no intentes veure amb els ulls dels clients? Què creus que opinen ells si comparen la teva web amb les de la competència?

Pujar l’escala de l’èxit amb el disseny web implica acció constant: detenir-se pot ser el principi de la teva caiguda.

En canvi, la innovació i el factor sorpresa són imants potents a l’hora de reclamar l’atenció del teu públic i, per sobre de tot, fidelitzar-lo.

Vendre més, millorar la reputació de la teva marca o donar fluïdesa a la comunicació corporativa són beneficis addicionals d’apostar pel disseny.

Fes un exercici d’honestedat i avalua sense excuses l’estat real de la teva web. Algunes preguntes que t’ajudaran són les següents:

  • Quina és la velocitat de navegació?

  • Sols rebre contactes a través de la web?

  • Representa de manera fidel la imatge de la teva empresa i els valors que transmet?

Aquí et deixem un test per a saber si ha arribat el moment de renovar la teva web.

Si vols fer un salt de qualitat en la teva presència online, contacta amb Quality Studio.

Si t'ha agradat, comparteix-ho!